Soorten daken

Onderscheidende soorten daken voor uw huis

1. Mansard dak –

Deze specifieke stijl van het dak is Frans. Het gaat om vier hellingen met twee aan elke kant van het huis. De onderste helling is extremer en meer verticaal dan de bovenste helling. Het primaire voordeel van dit soort daken is de opslagruimte die het toelaat en de kans op extra leefruimte op het hoogste punt van het huis. Dit materiële alternatief is opmerkelijk, maar nuchter.

2. Zoutbakdak –

Voor degenen aan de dappere kant, dit is de materiële stijl om te onderzoeken. Het ziet er van buitenaf heel eigentijds uit. Het is scheef sinds geruime tijd geleden hellend dak compleet met een lange kant en een korte kant. Dit resulteert af en toe in een huis dat bestaat uit twee verdiepingen in lengte aan de ene kant en één verhaal aan de andere kant.

 Zoutbakdak

3. Plat dak –

In het geval dat het Saltbox-dak voor u onredelijk excentriek klonk, is de keuze voor het platte dak direct omgekeerd. Deze keuze is allesbehalve moeilijk om te bouwen, en beschut en beschikbaar in het geval dat je naar de beste moet verhuizen. Desalniettemin zal het meer ondersteuning nodig hebben dan verschillende daken, omdat flotsam en jetsam zich beginnen op te hopen zonder plaats om te gaan.

4. Piramidedak –

Net zoals dit soort klinkt, is dit dak gevormd als een piramide. Er zijn een paar verschillende vergelijkende daken met variëteiten, bijvoorbeeld het heupdak en het motorkapdak. Met het heupdak, in plaats van op een punt te komen zoals het Piramidedak, komen de vier zijden samen op een rand. Bovendien onderscheidt het motorkapdak zich doordat twee van de zijkanten op de rand neigen, wat een bedekking vormt.

Pyramid Roof

5. Skillion Roof –

In sommige gevallen wordt alleen op een deel van het huis gebruikt, dit soort dak is een enkel hellend oppervlak. Om je hersenen over deze stijl te vouwen, beschouw het als een vlak dak dat enigszins of als de helft van een driehoekig dak is geheld. Het kan een unieke vorm krijgen voor een deel van de buitenkant van uw huis.

6. Heupdak –

heupdaken hellen aan elk van de vier zijden, en alle zijden hebben dezelfde lengte en komen het beste samen om een ​​rand te vormen. Deze daken zijn stabieler dan andere vanwege de interne inslag van elk van de vier zijden. Ze functioneren bewonderenswaardig in gebieden die grote winden zien en nu gewoonlijk. De uitbreiding van een dakkapel of een kraaienhuis kan ook de leefruimte uitbreiden.

7. Jerkinhead dak –

Jerkinhead dak

Jerkinhead-daken voegen componenten samen van zowel piek- als hip-daken. Af en toe staan ​​deze daken bekend als afgesneden piekdaken of Engelse hippe daken. Ze zijn stabieler dan een gewoon piekdak; door uit te snijden of het punt naar beneden te draaien, blijkt het dak geleidelijk stabiel te zijn. Ze geven ook meer ruimte dan de gebruikelijke hippe daken. Ondanks dat deze daken uitgebreide plannen kunnen hebben, hoe meer verbijsterende de structuur, hoe hoger de kosten.